lördag 25 april 2009

Godaste pajen med broccoli- och mozzarellafyllning


Pajskal:

50 g margarin

2 dl vetemjöl

2 dl siktat dinkelmjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl osötad sojadryck


Blandas till en lite kladdig pajdeg. Tryck ut i en rund springform (smörj formen med lite olja).

Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.


Fyllning:

fryst broccoli (så mkt att det täcker botten av pajskalet)

Sheese sojapålägg Mozzarella

250 ml sojagrädde

1 msk vetemjöl

lite grönsaksbuljong (gärna Rapunzel Organic Vegetable Buillion)

svartpeppar

örtsalt


Tina broccolin i rumstemperatur och dela i mindre buketter. Krama ur det mesta av vattnet.

Lägg broccolin i pajskalets botten. Krydda med örtsalt.

Hyvla över soja-mozzarella.

Vispa ihop vetemjölet med lite av sojagrädden i en kastrull. Vispa i resten av sojagrädden tillsammans med buljong och koka upp. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med svartpeppar.

Häll sedan gräddsåsen över broccoli-och mozzarellafyllningen. Skjuts in i ugnen, 20 minuter i 225 grader.

Servera med en fräsch sallad, oliver och en krämig hummus.


Inga kommentarer: